Tar du hand om ditt hår?

Har du någon aning hur många hårstrån som sitter på ditt huvud?


I genomsnitt omkring 100 000.
Ett enskilt hårstrå fortsätter att växa i bara två till sex år. Sedan faller det av, och efter ett tag börjar ett nytt hårstrå växa ut från samma por. Ett hårstrås livscykel brukar kallas tillväxtcykel.
Den här cykeln gör att ungefär 70 till 100 hårstrån helt naturligt faller av varje dag, även om man inte har något problem med håret.



Ta hand om ditt hår!


Håret växer drygt en centimeter i månaden, och det gör det till en av kroppens mest snabbväxande delar. Om man lägger ihop hur mycket hårstråna växer, blir det mer än 20 meter varje dag!

 

Även om man ännu inte har funnit något direkt botemedel mot grått hår och flintskallighet, kan vi göra mycket för att ta vård om det hår vi har. Det är mycket viktigt att man får tillräckligt med näring och att man gynnar blodcirkulationen i hårbottnen.

Hårdbantning eller dåligt sammansatta måltider kan påskynda gråhårighet och håruttunning.

Frisörer föreslår att vi regelbundet tvättar håret och masserar hårbottnen, men att vi undviker att skrapa den med naglarna. Det hjälper till att stimulera blodcirkulationen i hårbottnen. Skölj ur håret grundligt efter att ha schamponerat det.

 

Borsta inte håret för energiskt. Om du har långt hår, är det bra om du inte direkt borstar håret från rötterna ut till topparna. Börja hellre med att ta tag om håret och borsta ut topparna. Borsta sedan håret från mitten och ner till topparna. Släpp till sist håret och borsta igenom det helt från hårbottnen ut till topparna.

 

 

Vill du vara extra snäll mot ditt hår tycker jag du ska investera i BaByliss Ionic borsten som gör håret glansig och reducerar statisk elektricitet.

Rund borste med extra stor och bekväm form.

Du kanske blir oroad när du upptäcker gråa hår eller många tappade hårstrån. Men kom ihåg att andra sällan tänker så mycket på hur ditt hår ser ut. Det är du själv som bestämmer om du skall färga håret, använda tupé eller söka en annan behandling, eller om du skall låta håret vara som det är. Hur som helst, oavsett din hårfärg eller hur mycket hår du har – det viktigaste är att ha ett rent och välskött hår.



Tips på naturlig hemmagjord hårinpackning om du har torrt och livlöst hår
Ta 2-3 äggulor och blanda dem med lite olivolja och hårbalsam.
Massera  in det i hår och hårbotten och låt det sitta i 15 minuter.
Skölj ur håret noga efter behandlingen!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0